Через негоду у Київській області обмежили рух транспорту, а столиця зупинилася в заторах

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

У Київській та Житомирській областях через крижаний дощ тимчасово обмежили рух вантажного автотранспорту та автобусів, у столиці через негоду утворилися сильні затори.

Про це повідомили у пресслужбі Державної служби з надзвичайних ситуацій.

«10 грудня з 16:00 у зв’язку з несприятливими погодними умовами Службою автомобільних доріг з метою недопущення скоєння ДТП та утворення заторів введено тимчасове обмеження руху вантажного автотранспорту та автобусів — на час обробки спецтехнікою дорожнього покриття у Київській та Житомирській області», — уточнили в ДСНС.

Водночас зазначають, що обмеження руху транспорту в Рівненській області, яке було запроваджено вдень, уже знято.

Зауважимо, у Києві в четвер удень різко погіршилась погода — пішов дощ за температури -2...-3 °С, станом на 17:45 сервіс Google Maps зафіксував у столиці приблизно 30 ДТП, станом на 18:00 — вже понад 40 аварій.

Працівники «Київавтодору» обробляють дороги та вулиці міста протиожеледними матеріалами.

Згідно з даними Google Maps, найбільші проблеми з рухом транспорту в Києві спостерігаються на ключових автомагістралях: вулиця Олени Теліги, Набережне шосе, проспект Перемоги, проспект Степана Бандери, вулиця Вадима Гетьмана, бульвар Дружби народів, Голосіївський проспект, Столичне шосе та Велика кільцева дорога.

  • Напередодні в Укргідрометцентрі попереджали, що на Правобережну Україну насуваються мокрий сніг із дощем, а у більшості областей будуть пориви вітру й ожеледиця. Також погіршення погоди прогнозували в Києві.