Премію за найгірший опис сексу в літературі у 2020 році не вручатимуть — «і без того сталося вдосталь поганих речей»

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Британський літературний журнал Literary Review скасував цьогорічну премію за найгірший опис сексу в літературі — «цього року вже сталося вдосталь поганих речей». Про це журнал повідомив у пресрелізі.

«З огляду на те, що локдауни призводять до появи всіляких нових сексуальних практик, очікуємо, що наступного року буде багато заявок», — зазначили судді.

Організатори нагадали авторам, що віртуальний секс і різновиди домашніх розваг належать до сфери інтересів цієї нагороди.

Премію вручають з 1993 року, аби відзначити найгірші описи сцен сексу. За останні 27 років багато відомих авторів її отримували, зокрема Стівен Кінг, Нік Кейв і Тоні Блер. Мета нагороди — привернути увагу до «погано написаних, зайвих або відверто коротких описів сексу в сучасній художній літературі».

У 2019 році цю премію вперше отримали одразу два письменники — француз, лауреат Гонкурівської премії 1977 року Дідьє Декуен і британець Джон Харві.

Дідьє Декуен, «Серед садів і тихих заплав» (Le bureau des jardins et des etangs):

«Кацуро застогнав, коли під матеріалом його кімоно сформувалася опуклість — опуклість, яку Міюкі схопила, розминала, масажувала, стискала і розчавлювала. Після ласок член і яєчка Кацури перетворилися в єдиний пагорб, що розкинувся під її долонею. Міюкі відчувала, ніби вона маніпулює маленької мавпочкою, що згорнула свої лапки».

Джон Харві, «Мир» (Pax):

«Вона вся горіла, і жар був у ньому. Він подивився на її досконалу чорну субтильність. Її очі були голодними. Як і його власні, вони горіли вогнем і бажанням. Більш ніж спекотні, більш ніж тропічні: вони удвох наближалися до екватора. Вони обнялися так, ніби цим насильницьким утриманням вони могли зварити один одного».