Опозиція висунула ультиматум премʼєру Вірменії — відставка до полудня 8 грудня

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Єревані відбувся черговий багатотисячний мітинг проти премʼєр-міністра Вірменії Нікола Пашиняна. Представники опозиції висунули премʼєру ультиматум — піти у відставку до полудня 8 грудня.

Про це повідомляє «Кавказький вузол».

«Ми даємо час до вівторка 8 грудня, 12:00, щоб Нікол Пашинян обговорив зі своєю командою це питання і пішов у відставку. В іншому разі по всій території Вірменії будуть розпочаті акції громадянської непокори», — заявив представник партії «Дашнакцутюн» Ішхан Сагателян.

За його словами, це дозволить досягти стабільності і злагоди, а також уникнути соціального колапсу на тлі втрати більшої частини Нагорного Карабаху. Пашиняну дали гарантії безпеки.

Висунутий опозицією кандидат у премʼєри Вазген Манукян (колишній міністр оборони) закликав сформувати тимчасовий уряд.

«Ми ніколи не погодимося з тристоронньою заявою [про припинення війни], але вона де-факто діє. Ми не зможемо відмовитися від неї, оскільки це призведе до відновлення війни з Туреччиною і Азербайджаном, а також буде розглядатися як крок проти миротворчої місії Росії. Ми цього не можемо собі дозволити, але в заяві є безліч нюансів, які тимчасовий уряд повинен уточнити і вирішити питання з вигодою для нас», — заявив Манукян.