Журнал Time помістив на обкладинку 2020 рік і назвав його «найгіршим» для США

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Американський журнал Time назвав 2020 рік «найгіршим» у сучасній історії США і помістив на обкладинку перекреслені цифри.

«В Америці не завжди буває ранок. Іноді перед ним нам потрібно пережити найтемніший час», — зазначає Time.

Однією з причин «прокляття» цього року Time очікувано називає пандемію. Коронавірус найсильніше вдарив по США і кинув виклик системі охорони здоровʼя. Країна на першому місці за кількістю випадків захворювання і кілька разів била рекорди добової смертності. 4 грудня у США зафіксували черговий рекорд — понад 229 тисяч хворих за добу. Померли вже 279 тисяч американців, а всього заразилися 14,4 млн.

Time також зазначає, що 2020 рік забрав життя важливих для США людей. У вересні померла член Верховного суду Рут Бейдер Гінзбург. Вона стала другою жінкою-членом вищого суду країни, а за її участю були прийняті рішення про право жінок на аборти, конституційність одностатевих шлюбів, права расових меншин і багато іншого.

Влітку помер Джон Льюїс — один з лідерів боротьби зі сегрегацією і організатор Маршу на Вашингтон у 1963 році, в якому брали участь до 300 тисяч людей.

Time не забув і про хвилю протестів і насильства після вбивства афроамериканця Джорджа Флойда, якого під час затримання задушив поліцейський. Загибель Флойда стала рушієм масових акцій в США проти поліцейського насильства, які часто переростали в грабежі, заворушення і зіткнення з поліцією.