В Україні вперше за час незалежності збудують три нових літаки Ан-178

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

В Україні побудують три нових транспортних близькомагістральних літаки Ан-178. Міністерство оборони і ДП «Антонов» готуються до підписання контракту в рамках оборонного замовлення на наступний рік.

Про це в інтервʼю «Радіо Свобода» розповів віцепремʼєр-міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський.

За його словами, вперше за 29 років отримано держзамовлення на будівництво нових вітчизняних літаків. «За час незалежності України ми жодного разу не замовляли нові літаки», — сказав Уруський.

Крім цього, в 2021 році планується ремонт бронетанкової техніки і закупівля артилерійських систем.

  • Ан-178 — транспортний літак на базі Ан-158 (модифікація Ан-148) з вантажопідйомністю у 18 тонн. Літак має повністю герметичну вантажну кабіну і два реактивні двигуни. Дальність польоту до 5,5 тисячі км, швидкість — 825 км/год, а висота польоту 12 км. Вартість одиниці $ 40—70 млн.
  • 26 листопада головнокомандувач Збройних сил Руслан Хомчак заявив, що у 2021 році Україна купить пʼять турецьких ударних дронів Bayraktar з новими характеристиками. ЗСУ з 2019 року мають на озброєнні 6 безпілотників Bayraktar TB2 з ракетами MAM-L турецької Roketsan.
  • Україна в 2021 році може отримати свій ударний безпілотник «Сокіл-300».