ООН вважає 2020 рік одним із найспекотніших за всю історію спостережень

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

За даними Всесвітньої метеорологічної організації ООН (ВМО), 2020 рік, найімовірніше, увійшов до трійки найтепліших за всю історію спостережень. Учені вважають, що 2020 рік може побити рекорд 2016-го.

Про це повідомляє France 24.

ВМО вважає, що цей рік, імовірно, стане другим найтеплішим роком в історії спостережень, а середні температури покажуть максимум за останні шість років (з 2015 до 2020 року). «Середньосвітова температура у 2020 році буде приблизно на 1,2 градуса вищою за доіндустріальний рівень», — сказав генеральний секретар ВМО Петтері Таалас.

Поточний рік став роком нових явищ погоди й екстремальних температур, особливо в Арктиці. В Австралії, Сибіру і на західному узбережжі США масивно горіли ліси, а в деяких частинах Африки і Південно-Східної Азії спостерігалися сильні повені. У США закінчилися назви для ураганів — їх було забагато.

ВМО поки назвала дані попереднього звіту про стан глобального клімату, що включає в себе показники з січня по жовтень. Остаточний звіт за 2020 рік оприлюднять у березні наступного року.