Заступник глави ОП Татаров заперечує свою причетність до справи Микитася. Каже, що НАБУ розповсюджує «чутки»

Автори:
Ангеліна Шеремет, Марія Жартовська
Дата:
Заступник глави ОП Татаров заперечує свою причетність до справи Микитася. Каже, що НАБУ розповсюджує «чутки»

Гонтар Владимир / УНИАН

Заступник глави Офісу президента Олег Татаров заперечив інформацію про те, що він фігурує у кримінальній справі про заволодіння 81,5 млн грн Нацгвардії.

Відповідь Татарова «Бабелю» передав радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

«Розповсюджувані оточенням глави НАБУ чутки про те, що я нібито причетний до якихось злочинів, а також про те, що мене нібито хотіли затримати, не відповідають дійсності. Їх поширення я повʼязую зі своєю публічно озвученою позицією щодо роботи керівництва антикорупційного органу. Зараз працюю в штатному режимі», — заявив Татаров.

Окрім цього, «Бабель» додатково звернувся до нього з уточнювальними запитаннями й чекає на них відповіді.

Раніше Татаров заявляв, що керівник НАБУ Артем Ситник має піти у відставку. Тоді в Офісі президента зазначили, що ця заява не відповідає позиції Володимира Зеленського.

2 грудня НАБУ оприлюднило листування у справі експрезидента «Укрбуду» Микитася. Відповідно до неї, співробітник МВС Костянтин Дубонос зменшив суму збитків у справі — з 81 мільйона до 7 мільйонів гривень. А натомість отримав від Микитася хабар у вигляді паркомісця за 250 тисяч гривень. За даними Центру протидії корупції, нібито Татаров відправив чиновнику «Укрбуду» скан паспорта людини, на яку і потрібно було зареєструвати паркомісце.

Що за справа?

НАБУ розслідує розкрадання 81,5 млн грн, які виділили на будівництво квартир для Нацгвардії. Один з підозрюваних — експрезидент державної будівельної корпорації «Укрбуд» Максим Микитась. Він обміняв квартири у будинку в центрі Києва на квартири, які розташовані на околицях столиці. Вартість цих квартир на 81 млн грн менша за ту, в яку оцінили квартири на старті домовленостей.

Журналіст Юрій Бутусов повідомив, що ще один фігурант цієї справи — Татаров, і він начебто передавав хабар за те, щоб експерти визначили розмір збитків державі від обміну квартир у «мізерні» 7 млн грн.

Пізніше сам Микитась заявив, що Татаров працював в «Укрбуді» юристом.