НАБУ закрило справу проти міністра Авакова щодо вілли в Італії через рішення Конституційного суду

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Національне антикорупційне бюро України закрило справу щодо недостовірних даних у декларації міністра внутрішніх справ Арсена Авакова через скандальне рішення Конституційного суду про скасування покарання.

Про це після отримання відповідних документів від НАБУ повідомляє Центр протидії корупції як організація, що подала заяву про злочин.

Зазначимо, йдеться про недекларування Аваковим у 2017 та 2018 роках вілли в Італії площею 566 кв. м, вартість якої становить приблизно €3,3 млн. За даними журналістів, міністр став власником дорогої нерухомості через свою компанію.

Окрім цього, детективи НАБУ знайшли розбіжності у вказаних в декларації за 2017 рік доходах дружини Авакова, що може свідчити про недостовірні дані.

Також Аваков протягом 2015—2018 років не вказував доходи від процентів, які нараховуються банками — грошові активи міністра та його дружини становили від 49 тисяч гривень до $1,9 млн.

Ще однією підставою для притягнення до відповідальності були дві кіпрські компанії, які зникли з декларації за 2018 рік, хоча були закриті лише у 2019-му.