Коронавірус зʼявився у США раніше, ніж вважалося. Перші випадки були ще у грудні 2019 року

Автор:
Костя Войтенко
Дата:

Plastifikator x «Бабель»

Перші випадки інфікування коронавірусом у США стались ще у грудні 2019 року — це майже на місяць раніше, ніж вважалося дотепер. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на результати дослідження донорської крові.

Аналізи збирав американський Червоний Хрест у рамках програми з виявлення стійких до ліків інфекцій. Загалом за період з 13 грудня 2019 року до 17 січня 2020-го в девʼяти американських штатах лікарі взяли зразки крові у 7 389 людей. Потім їх відправили для вивчення в державний Центр з контролю і профілактики захворювань.

Після вивчення відібраних матеріалів учені дійшли висновку, що інфіковані коронавірусом були у США вже у грудні 2019 року. Зараз перший офіційний випадок COVID-19 у країні датується 19 січням 2020 року.

Антитіла, які нейтралізують активність коронавірусу, виявили у зразках 84 осіб. Фахівці Центру з контролю і профілактики захворювань вважають, що кілька ізольованих спалахів коронавірусу сталися у США в середині грудня, а потім — на початку січня.

Автори дослідження зазначають, що історію виникнення та поширення вірусу, можливо, потрібно буде переглянути. Оскільки останнім часом зʼявляється дедалі більше свідчень того, що люди в різних куточках світу хворіли на COVID-19 раніше грудня 2019 року, коли офіційно зареєстрували перший випадок зараження в китайському місті Ухань.

  • Британські та французькі генетики зʼясували дату старту пандемії коронавірусу. Вона почалася за кілька місяців до заяви ВООЗ.
  • Китайські центри з контролю і профілактики захворювань заявили, що виключили ринок морепродуктів в Ухані як місце виникнення спалаху коронавірусу. Саме цей ринок світова спільнота вважає джерелом COVID-19.