Опозиційний канал Nexta «злив» розмови речниці Лукашенка. Вона підозрює, що захворіла на COVID-19 після російської вакцини

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Опозиційний канал Nexta «злив» розмови речниці Лукашенка. Вона підозрює, що захворіла на COVID-19 після російської вакцини

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Білоруський опозиційний Telegram-канал Nexta опублікував записи телефонних розмов нібито речниці самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка Наталії Ейсмонт. За твердженням авторів каналу, вона розмовляє з помічником Лукашенка Миколою Латишенком.

Запис нібито зроблений 22 листопада.

Під час розмови Ейсмонт просить Латишенка передати «шефу», що її не буде у штабі, тому вона почувається «не дуже добре» і підозрює, що у неї «ось це». Імовірно, йдеться про інфікування коронавірусом.

При цьому співрозмовники обговорюють, як Ейсмонт зробила щеплення від коронавірусу, але аналіз показав у неї низький рівень антитіл. У листопаді вона зробила щеплення російською вакциною «Супутник V».

«Температура була вчора ввечері, сьогодні вже немає. Запахи відчуваю. […] Мені все одно здається, що це ось це. Голова жахливо просто важка», — говорить Ейсмонт.

Вона також припускає, що заразитися могла на нараді, яку Лукашенко проводив 17 листопада. Тоді вона сиділа біля «Ігоря Петровича». Імовірно, йдеться про главу адміністрації Лукашенка Ігоря Сергієнка. За її словами, він захворів, пізніше його підключили до апарату штучної вентиляції легень.

«Я знаю, що шеф на це все [що вона не приїхала на роботу] скаже», — говорить Ейсмонт і додає, що він їй не телефонує вже третій день «на тлі всього цього».

Імовірно, тут йдеться про інший запис розмови, який 19 листопада поширив Nexta. На ньому Ейсмонт обговорювала з Дмитром Басковим, главою білоруської Федерації хокею й особистим хокейним тренером молодшого сина Лукашенка, як будуть зрізати біло-червонлі стрічки у дворах Мінська. Ейсмонт називає це «прогулянкою».