Конституційний суд поновлює роботу. Він не збирався на засідання майже місяць

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Конституційний суд поновлює роботу. Він не збирався на засідання майже місяць

Фото УНІАН

У Конституційному суді планують знову зібратися на засідання — їх не проводили з початку листопада, майже місяць. Уже наступного тижня, 8—10 грудня, мають провести три засідання. Про це йдеться в порядку денному суду, розміщеному на його сайті.

Раніше в коментарі «Бабелю» у пресслужбі суду повідомляли, що у кількох суддів «попередньо» підтверджували інфікування коронавірусом. Скільки хворіло працівників і хто саме — не уточнювали. Представник президента у КСУ Федір Веніславський тоді розповідав, що приблизно у 40 працівників суду може бути коронавірус.

Уже 8 грудня судді планують продовжити розгляд справи за конституційним поданням 142 нардепів про офіційне тлумачення поняття «гідні умови життя». Також КСУ планує розглянути питання про відкриття конституційного провадження за поданням 47 нардепів щодо спецконфіскації.

Нагадаємо, 9 листопада через відсутність кворуму КСУ відклав розгляд тлумачення норми про землю. Наступного дня, 10 листопада, КСУ відклав засідання з трьох питань — не прийшли деякі судді. Подібна ситуація була й 5 листопада, а 3 листопада Конституційний суд не ухвалив рішення щодо закону про мову.