Лукашенко заявив Лаврову, що хоче зміцнити взаємини з Росією. Той передав йому «привіт» від Путіна

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Лукашенко заявив Лаврову, що хоче зміцнити взаємини з Росією. Той передав йому «привіт» від Путіна

БелТА

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про необхідність посилення взаємин з Росією. Про це він сказав на зустрічі з главою російського Міністерства закордонних справ Сергієм Лавровим, повідомляє держагентство БелТА.

«Нам треба, можливо, не про якесь перезавантаження говорити, але про посилення наших взаємин […] Я хочу, щоб ви розуміли і знали , що ми до цього готові», — сказав Лукашенко.

Він також заявив про прагнення зберігати тісний контакт з Росією. «Ми б хотіли мати не просто добросусідські взаємини, ми хотіли б мати дуже близькі, братерські взаємини […] Я нічого нового не сказав. Я завжди про це говорив […] Час показав, що нам нікуди не дітися від дуже тісних і дружніх взаємин», — додав самопроголошений президент.

Лавров же передав «привіти» від президента Росії Володимира Путіна та заявив, що той підтвердив усе, про що вони домовилися раніше, особливо під час зустрічі в Сочі.

Нагадаємо, на початку вересня Лукашенко і Путін зустрілися в Сочі. Тоді вони домовилися про надання Мінську $1,5 млрд кредиту. Путін зазначив, що Росія залишається найбільшим інвестором у білоруську економіку.

Через місяць російська Рада Євразійського фонду стабілізації та розвитку схвалила надання Білорусі кредиту на $500 мільйонів терміном до 10 років.