Кравчук закликав Росію в ТКГ офіційно визначити свою позицію до кінця року. Він заявив протест через вбивство військового на Донбасі

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Голова української делегації в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу Леонід Кравчук вимагає від російської делегації в ТКГ взяти на себе політичну відповідальність і до кінця 2020 року офіційно визначити свою позицію в питанні виконання домовленостей, які були досягнуті на зустрічі «нормандської четвірки» в Парижі.

Про це йдеться у повідомленні делегації ТКГ за підсумками онлайн-засідання.

Українська делегація переконана, що нова зустріч у «нормандському форматі» до кінця року має вирішити кризу в ТКГ, підбити підсумки спроб виконати домовленості і дати план подальших дій.

У делегації зазначають, що підписані документи щодо врегулювання російсько-українського конфлікту — це головний орієнтир для подальшої роботи ТКГ.

Крім цього, Кравчук на засіданні заявив протест РФ у звʼязку з убивством на Донбасі бійця 72-ї бригади Вʼячеслава Мінкіна, якого 24 листопада застрелив російський снайпер. Кравчук вимагає від представників РФ розслідування і покарання для винних, а від ОБСЄ — сприяння в цьому розслідуванні.