Нардеп СН Трухін: На боротьбу з коронавірусом було закладено 32 млрд грн. Дороги будують з боргу «Газпрому»

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Нардеп СН Трухін: На боротьбу з коронавірусом було закладено 32 млрд грн. Дороги будують з боргу «Газпрому»

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

У Фонд боротьби з коронавірусом було закладено 32 мільярди гривень — ці кошти спрямували виключно на протидію епідемії. Дороги будуються на гроші, які «Газпром» сплатив Україні.

Про це заявив член комітету Верховної Ради з питань бюджету Олександр Трухін в етері програми «Свобода слова».

«На боротьбу з COVID-19 було виділено рівно 32 мільярди гривень. Усі ці кошти не чіпалися, не задіяні на дороги й були спрямовані на реальну боротьбу з COVID-19», —сказав він.

Трухін зазначив, що на будівництво доріг витрачали кошти, які України отримала від «Газпрому» згідно з рішенням Стокгольмського арбітражу.

«Президент сказав, що гроші, які заробили на інфраструктурі завдяки газотранспортній системі, будуть вкладені в інфраструктуру. У тому числі — на будівництво доріг. Це дозволить залучити людей, які не поїхали за кордон. Для них це можливість годувати сімʼї і платити податки. Кожна четверта гривня з цих 35 мільярдів повернеться назад в бюджет», — пояснив нардеп.

Нагадаємо, у середині квітня 2020 року Верховна Рада створила Фонд боротьби з коронавірусом. За ці гроші планувалося забезпечити лікарні усім необхідним і компенсувати економічні втрати через карантин — допомогти безробітним і малозабезпеченим. Загалом у Фонд для боротьби з коронавірусом заклали майже 66 мільярдів гривень.