МОЗ: Результати карантину вихідного дня можна буде побачити лише через два тижні після нього

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
МОЗ: Результати карантину вихідного дня можна буде побачити лише через два тижні після нього

«Бабель»

Міністр охорони здоровʼя Максим Степанов заявив, що результати дотримання карантину вихідного дня можна буде спостерігати мінімум за два тижні після відповідних вихідних.

Про це він заявив у своєму відеозверненні.

«Коли в нас є карантин вихідного дня... в такий спосіб ми розраховуємо на зменшення цих контактів і, як наслідок, зменшення кількості хворих, відсотку хворих, яких виявляємо кожного дня. Неможливо на наступний день після карантинних обмежень побачити відповідне зменшення хвороби. Результат ми очікуємо мінімум за два тижні після дійсно проведеного карантину вихідного дня, після дотримання всіх тих обмежень, які встановлені в державі», – зазначив він.

Степанов нагадав, що цієї суботи почався вже другий карантин вихідного дня. «Давайте будемо відвертими, на минулих вихідних дотримання карантину вихідного дня, скажемо так, було так собі. Ми бачили в ЗМІ численні зупинки роботи закладів громадського харчування, фітнесцентрів з боку Національної поліції, і за це їм велика подяка. Для нас дуже важливо виконати всі правила і дотримуватися правил, які встановлені саме в карантин вихідного дня», – сказав міністр.

За словами Степанова, зараження можливі, зокрема коли люди контактують у закладах громадського харчування чи магазинах.

  • 62% опитаних українців вважають, що карантин вихідного дня не вплине на поширення коронавірусу. Водночас 35% очікують, що кількість захворювань зменшиться.
  • З 14 листопада в Україні ввели карантин вихідного дня. Попередньо він триватиме до 30 листопада, але його можуть продовжити. У вихідні, згідно з розпорядженням Кабміну, можуть працювати тільки аптеки, продуктові магазини, СТО, заправки, пошта і транспорт.