Заступник керівника Офісу президента Тимошенко: Говорити про «новорічний локдаун» поки рано

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Заступник керівника Офісу президента Тимошенко: Говорити про «новорічний локдаун» поки рано

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Запроваджувати в Україні «новорічний локдаун» поки що не планують, таке рішення можуть ухвалити, якщо карантин вихідного дня не стримає зростання захворюваності на коронавірус.

Про це заявив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко в інтерв’ю агентству Інтерфакс-Україна.

«Ми бачимо картину загалом і розуміємо, що якщо у нас є шанс карантином вихідного дня не «покласти» економіку і збити зростання захворюваності і заповнюваності ліжок, то краще зробити так, ніж «убити» економіку навіть двотижневим локдауном. Саме тому ми прийшли до карантину вихідного дня», — розповів він.

За словами Тимошенка, результат запровадження карантину вихідного дня буде видно через два тижні.

Водночас заступник керівника ОПУ запевнив, що говорити про запровадження локдауну на новорічні та різдвяні свята «поки рано».

«Варіант «новорічного локдауну» розглядається у всіх країнах, ми чуємо це від усіх європейських колег. Давайте зрозуміємо, чого ми зараз добʼємося карантином вихідного дня. Це ж ситуація, яка змінюється від тижня до тижня», — пояснив він.

Окремо Тимошенко прокоментував відмову очільників низки міст вводити карантин вихідного дня.

«Це не нормально. Ми не забуваємо, що у деяких із цих мерів другий тур виборів. А в низці міст комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій так і не засідали, і жодного рішення про невиконання карантину не ухвалювали. У якихось випадках мери не бачать загальної картини, куди може розвиватися ситуація з COVID-19 в країні, а ми тут її бачимо. Карантинні рішення, на жаль, доводиться ухвалювати, адже відповідальність лежить на премʼєрі, міністрі охорони здоровʼя, вони змушені вдаватися до таких заходів», — розповів він, висловивши сподівання, що ситуацію вдасться виправити.