В Офісі президента обшуки в музеї Революції гідності вважають невчасними

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

В Офісі президента відреагували на обшуки в музеї Революції гідності і заявили, що слідчі дії напередодні річниці початку Майдану були недоречними. В ОП чекають «чіткого юридичного висновку» щодо ситуації з можливою розтратою державних коштів.

«Не може не викликати занепокоєння той факт, що слідчі дії відбулися чітко напередодні річниці початку Майдану. Зрозуміло, що цей непересічний день завжди викликає емоції, завжди переживається гостро [...]. Невже було обов’язково саме зараз проводити ці обшуки, навіть якщо слідство вважає їх потрібними? Зрозуміло, що це точно не сприяє суспільній злагоді у державі. А правоохоронці повинні враховувати й такі речі», — зазначили в ОП.

У Зеленського заявили, що якщо розтрата коштів, в якій підозрюють посадових осіб музею, справді була, «то це легко довести».

«Якщо гроші справді розтрачені, якщо дійсно було зловживання службовим становищем, то це легко довести. А отже, всі все побачать [...]. Ми всі зацікавлені у правді та злагоді. Цим, власне, й мають завершитися сьогоднішні події навколо музею Революції гідності — чітким юридичним висновком», — резюмували в ОП.