Президент МАУ: До пандемії компанія здійснювала 120 рейсів на день. Зараз — 100 на тиждень

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Президент МАУ: До пандемії компанія здійснювала 120 рейсів на день. Зараз — 100 на тиждень

Facebook / Fly UIA

Через пандемію коронавірусу кількість рейсів «Міжнародних авіаліній України» (МАУ) скоротилася до 100 польотів на тиждень.

Про це в інтервʼю «Бабелю» розповів президент МАУ Євген Дихне.

«Якщо раніше ми виконували до 120 рейсів на день, то сьогодні до 100 на тиждень. МАУ — єдина компанія в Україні, яка забезпечує не подорож до місця відпочинку, а регулярне транспортне сполучення з усіма столицями Європи», — повідомив Дихне.

Він пояснив, що регулярне авіасполучення постраждало від пандемії коронавірусу найбільше. «Постраждав аеропорт «Бориспіль» з його хабовою моделлю, яку ми стільки років разом будували. Через «Бориспіль» 70—80% пасажирів з Івано-Франківська, Чернівців, Харкова летіли далі в Європу», — зазначив Дихне.

Крім того, президент МАУ додав, що компанії довелося скоротити 1 тисячу співробітників. Також авіаперевізник вирішив скоротити кількість літаків, якими послуговуватиметься — з 34 до 28. «Тобто шість літаків ми повинні повернути лізингодавцям. Тож пропорційно ми зменшуємо і кількість людей», — пояснив Дихне.

Також президент авіакомпанії звернув увагу на те, що МАУ в умовах кризи продовжує вести беззбиткову діяльність попри те що держава не бажає їй допомагати. На питання, чи не є причиною цього те, що компанія належить бізнесмену Ігорю Коломойському, Дихне відповів: «Фактор акціонера існує з моменту, коли почалося протистояння Петра Порошенка з ним. Ми завжди це відчували — і в аеропорту «Бориспіль», і в авіакомпанії. Завжди вибудовувалася цілеспрямована робота з дискредитації компанії».

Президент МАУ підкреслив, що Коломойський не займається справами компанії. При цьому він зазначив, що у разі необхідності акціонери МАУ готові вливати у неї додаткові кошти.

  • Влітку в МАУ відзвітували про збитки через коронавірус. Компанія втратила $60 мільйонів і звільнила 900 співробітників.
  • У жовтні МАУ запровадила нові заходи безпеки на рейсах, повʼязані із коронавірусом та пасажирами.