Помер театральний режисер Роман Віктюк

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Помер театральний режисер Роман Віктюк

Канищев Андрей / УНИАН

У Москві помер радянський, український та російський режисер Роман Віктюк. Йому було 84 роки. Про це повідомляє Інтерфакс із посиланням на пресслужбу його театру.

Причину смерті Віктюка не повідомляють, але відомо, що у жовтні режисера шпиталізували з коронавірусом.

Російському виданню «РИА» в театрі Віктюка повідомили, що прощання з ним пройде в Москві, а поховають режисера у Львові, поруч з батьками.

Віктюк народився у Львові. Театральну освіту він здобув у Державному інституті театрального мистецтва в Москві. Після навчання повернувся до Львова, де працював актором у місцевому Театрі юного глядача, а згодом створив театральну студію при Львівському палаці піонерів. Пізніше його стали запрошувати до театрів колишнього Радянського Союзу: він працював у Твері, Вільнюсі, в Одесі, Таллінні, Києві, Саратові, Казані, Ризі, Ленінграді, Москві.

У 1991 році Віктюк вирішив створити свій театр у Москві, в якому він був головним режисером і художнім керівником.

Режисер має звання народного артиста й України, і Росії. Коментуючи у 2014 році початок війни на Донбасі виданню «Гордон», Віктюк закликав місцевих жителів вимкнути телевізори, щоб у тиші розібратися в тому, що відбувається, а також рекомендував тим, хто не вважає себе громадянином України, дати країні спокій.