Американський есмінець успішно перехопив муляж міжконтинентальної ракети КНДР. Нове озброєння розгорнуть біля Корейського півострова

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Американський есмінець успішно перехопив муляж міжконтинентальної ракети КНДР. Нове озброєння розгорнуть біля Корейського півострова

Official U.S. Navy Page / Flickr

Есмінець флоту США успішно перехопив імітацію міжконтинентальної балістичної ракети КНДР. Цей досвід означає, адміністрація Джо Байдена матиме засоби ефективного стримування північнокорейських ядерних ракет, націлених на Америку.

Про це повідомляє Bloomberg.

Бойовий корабель поцілив у муляж балістичної ракети, яку запустили з Маршаллових островів у Тихому океані, зенітною керованою ракетою Standard Missile-3 model Block II. Сам есмінець на той час перебував біля Гаваїв, майже за 4 тис. км.

У ВМФ США вважають цей результат «неймовірним досягненням і критичною віхою» у програмі модернізації корабельної системи озброєння Aegis. Збиття міжконтинентальної балістичної ракети назвали черговим кроком у розбудові багатошарового захисту країни.

Таким чином нова адміністрація США вже матиме флотську зброю, здатну перехоплювати ракети з Північної Кореї. Есмінці, розгорнуті поблизу Корейського півострова, зможуть збивати ракети одразу після їхнього запуску. Ще 44 есмінці для додаткового захисту стоятимуть біля берегів Аляски та Каліфорнії.

Ракети тестували на збільшеній дистанції для перевірки нового мотора, більш чутливої систему пошуку ворожих ракет і покращеної боєголовки. Нове озброєння ще не встановлене на жоден з американських кораблів.

Ракети є спільною розробкою американської Raytheon та японської Mitsubishi. Їх вже купує Японія для посилення захисту від КНДР. Система також є центральним елементом американсько-європейських програм протиракетної оборони, і її планується розгорнути в Польщі.