У США змінили правила співбесіди для набуття громадянства. Запитань стало більше, відповідати доведеться докладніше

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
У США змінили правила співбесіди для набуття громадянства. Запитань стало більше, відповідати доведеться докладніше

Jeremy Dorrough / Unsplash

Служба громадянства та імміграції США змінила правила співбесіди для набуття американського громадянства.

Про це пише «Голос Америки».

Оновлений тест збільшився до 128 запитань проти 100, як було раніше. Під час співбесіди заявникам ставитимуть 20 запитань, а не 10, як було раніше. Щоб скласти іспит, особа має відповісти правильно на 12 запитань.

У новому тесті вже не буде запитань з географії, а деякі запитання вимагатимуть ширших відповідей. «До прикладу, раніше щоб правильно відповісти на питання про склад уряду, достатньо було назвати одну з гілок влади. У нових правилах, щоб відповідь зарахували як правильну, потрібно назвати всі три гілки влади (законодавча, виконавча та судова)», — пояснює видання.

Зазначається, що кількість запитань на тему американської історії та політики зросла на третину, а кількість співбесід, проведених за день, скоротиться. Аналітик Інституту міграційної політики у Вашингтоні Сара Пірс вважає, що нові правила для набуття громадянства можуть втричі збільшити кількість часу, проведеного імміграційними агентами над кожною справою.

При цьому у Службі громадянства та імміграції повідомили, що заявникам віком 65 років або старшим, які легально жили у США впродовж 20 років, можуть спростити умови тесту. Їм потрібно буде вивчити меншу кількість інформації та відповісти правильно на 6 запитань із 10.

Особи, які подаватимуть на громадянство з 1 грудня цього року, проходитимуть співбесіду вже за новими правилами. У 2019 році американськими громадянами стали 840 тисяч іммігрантів. За даними статистики американського уряду, це на 11% більше, ніж попереднього року.