Нардеп «Слуги народу» Верещук вважає результат на місцевих виборах «жовтою карткою» для партії. Хоча керівництво говорить протилежне

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Нардеп «Слуги народу» Верещук вважає результат на місцевих виборах «жовтою карткою» для партії. Хоча керівництво говорить протилежне

Струмковський Володимир / УНІАН

Народна депутатка «Слуги народу», екскандидатка у мери Києва Ірина Верещук заявила, що результати місцевих виборів для президентської партії стали «жовтою карткою». Про це вона розповіла в інтерв’ю «Лівому берегу».

«Суспільство, яке не толерує корупцію, суспільство, яке чекало від нас реальних змін, не відчуло їх за той термін, що ми перебуваємо при владі. Тут не йдеться лише про Ірину Верещук або про якогось окремого кандидата від «Слуги народу», йдеться в цілому про оцінку нашої роботи», — заявила нардепка.

За словами Верещук, виборець СН не прийшов на дільниці, а це теж, вважає вона, форма протесту. В той же час, додає, опозиційні партії змогли мобілізувати протестний електорат.

«Я вважаю, що зараз йде період очищення. Називаю це політичним «чистилищем». У собі і в «Слузі народу» ми маємо розібратися, чи дійсно є гідні того авансу, який давала нам Україна і українці […] Місцеві вибори — це не те саме, що парламентські. Там голосують інакше — за лідерів громад, не за партійні бренди. Але якщо ти — партія влади, муситимеш відповідати і за те, чого не зробив на центральному рівні. Тут якраз бренд має значення. Так і сталося», — вважає Верещук.

Нагадаємо, глава партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко після оголошення результатів місцевих виборів заявив, що політсила завела в обласні та районні ради найбільше депутатів серед усіх партій. Він говорив про близько 6 100 депутатів місцевих рад і 223 голів. Такий результат називає «великим успіхом», хоча «партія молода».

  • 25 жовтня на місцевих виборах українці голосували за своїх представників на всіх рівнях — від голів сіл та об’єднаних територіальних громад до обласних рад. У великих містах обирали також міські ради та мерів. Голосування відбувалося на всій території України, крім окупованих Криму та частини Донбасу.
  • 15 листопада у семи містах пройшов другий тур виборів мера. Також він запланований ще у кількох містах на 22 листопада.