Помер актор Армен Джигарханян

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Помер актор Армен Джигарханян

Мусієнко Владислав / УНІАН

У Росії на 86-му році життя помер народний артист СРСР Армен Джигарханян. Про це його друг Артур Согомонян повідомив Интерфаксу.

«На жаль, Армен Борисович помер. Серце зупинилося о шостій ранку», — сказав Согомонян.

За його словами, причиною смерті стали вік і хвороби артиста. Нагадаємо, у 2018 році актор переніс інфаркт і впав у кому. Згодом він кілька разів потрапляв до лікарні в тяжкому стані.

Армен Джигарханян народився 3 жовтня 1935 року. З 1996 року був президентом і художнім керівником Московського драматичного театру. Відомий за ролями у фільмах «Здрастуй, це я!», «Нові пригоди невловимих», «Собака на сіні», «Здрастуйте, я ваша тітка», «Місце зустрічі змінити не можна», «Тегеран-43», «Місто Зеро», «Паспорт», «Царевбивця».

У 2014 році, коли Росія почала вторгнення в Україну, Джигарханян підтримав українців та порівняв дії російського керівництва з діями дурня, процитувавши вірменське прислівʼя: «Дурень кинув камінь у воду, 100 розумних витягнути не можуть».

Окрім цього, актор заявляв, що не підписував і не збирається підписувати жодних листів на підтримку Путіна, оскільки «не розуміє, як росіяни й українці можуть ворогувати між собою».