NYT: У своїх мемуарах колишній президент США Обама згадує Путіна. Нічого хорошого він про нього не пише

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
NYT: У своїх мемуарах колишній президент США Обама згадує Путіна. Нічого хорошого він про нього не пише

kremlin.ru

Цього місяця мають надійти у продаж мемуари колишнього президента США Барака Обами, в яких він описує свої молодість, шлях до політичної кар’єри, особисті переконання та політичні перипетії під час головування в Білому домі. У книзі він згадує і президента Росії.

Про це йдеться в рецензії The New York Times на книгу експрезидента «Земля обітована».

Видання високо оцінює твір Обами, наводить численні цитати й змальовує колишнього главу США як чуттєвого та рішучого чоловіка, який не втратив людяності після восьми років правління найсильнішою державою світу.

NYT наводить згадку про російського президента, стосунки з яким Обама так і не зміг налагодити, попри кілька спроб «перезавантаження». Зрештою, після захоплення Криму США під його керівництвом запровадили проти Росії санкції, які остаточно зруйнували надію на порозуміння.

«Володимир Путін нагадує йому крутих, вихованих вулицею політичних ділків, які раніше заправляли в Чикаго», — пише видання.

«Фізично він був непримітний», — наводить NYT слова самого експрезидента.

У мемуарах Обама також згадує інших світових і американських лідерів, роздумує про проблеми расизму і суспільного порозуміння між американцями різних рас та класів. «Землю обітовану» анонсували ще у вересні — її вихід запланували на час після виборів. У продаж книга надійде 17 листопада.

  • Наприкінці жовтня Барак Обама вперше виступив на передвиборчому мітингу демократа Джо Байдена, який був віцепрезидентом за його головування в Білому домі. На думку колишнього президента, Дональд Трамп не здатний сприймати свою роботу всерйоз і хоче приписати собі заслуги за досягнення в економіці, які він успадкував, проте не бере на себе провину за пандемію, яку проігнорував. Також Обама порівняв Трампа з «божевільним дядьком» і додав, що той заохочує расизм.
  • Мемуари колишньої першої леді США Мішель Обами — «Становлення» — стали найбільш продаваною книгою у твердій палітурці у 2018 році. За даними видавця Penguin Random House на 30 листопада, за перші 15 днів продажів у Північній Америці було придбано понад 2 мільйони копій у всіх форматах. Книга може побити рекорд продажів серед автобіографій — її переклали 31 мовою, вона продається в Австралії, Великій Британії, Франції, Німеччині та багатьох інших країнах.
  • Барак Обама у 2008 році отримав підтримку понад 69 мільйонів американців — це стало історичним рекордом для всіх президентів країни. Цього року Джо Байден обійшов свого колишнього шефа й набрав понад 72 мільйони голосів.