Сінгапур і Гонконг відновлюють авіасполучення — для цього створили механізм «повітряної бульбашки»

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Videvo

Гонконг і Сінгапур із 22 листопада запускають «повітряну туристичну бульбашку», яка дозволить жителям подорожувати між двома азійськими центрами в умовах пандемії. Таким чином адміністративні центри поступово відновлюють авіасполучення, яке повністю заборонили в березні.

Про це повідомляє CNN.

Для поїздки потрібен тільки негативний результат тесту на коронавірус, після неї не треба сидіти вдома на самоізоляції. Рішення ухвалили на тлі низьких щоденних показників захворюваності. Якщо або в Сингапурі, або в Гонконгу погіршиться ситуація із коронавірусом, такі рейси припинять.

Спочатку в рамках ATB (Air Travel Bubble) запланований один рейс в обидві сторони на день із квотою у 200 пасажирів, з 7 грудня — два рейси. Польоти виконуватимуть Singapore Airlines і Cathay Pacific.

«ATB — це знакова угода між двома авіаційними вузлами, мета якої — відродити авіаперевезення у безпечний і прогресивний спосіб», — йдеться в заяві Управління цивільної авіації Сінгапуру.

«Ми починаємо з малого, але це важливий крок уперед. Я не сумніваюся, що Сінгапур і Гонконг будуть повною мірою докладати всіх зусиль, щоб ця схема працювала. Це буде корисний досвід для інших країн і регіонів, які хочуть зберегти контроль над епідемією і збираються поступово відкривати свої кордони», — заявив міністр транспорту Сінгапуру Онг Е Кунг.

Коли у світі вибухнула пандемія, Гонконг і Сінгапур припинили авіасполучення та закрили кордони. Гонконг став першою територією, з якою Сінгапур відкрив взаємний механізм поїздок. Раніше сінгапурська влада дозволила в односторонньому порядку вʼїзд жителям Австралії, Брунею, Вʼєтнаму, Китаю, Нової Зеландії та відкрила «зелені коридори» для ділових і офіційних поїздок з окремими країнами.