СБУ затримала на хабарі новообраного голову Воловецької ОТГ на Закарпатті. Він був кандидатом від «Слуги народу»

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Служба безпеки затримала на хабарі у 80 тисяч гривень новообраного голову Воловецької ОТГ Михайла Попелича.

Про це у своєму Facebook повідомив очільник Закарпатської ОДА Олексій Петров.

На місцевих виборах Попелич балотувався від партії «Слуга народу». Він отримав 64,76% голосів. До цього він був селищним головою Воловця.

«Неодноразово говорив раніше і повторю ще раз: для мене не існує «своїх» чи «чужих». Михайло Попелич виграв вибори як кандидат від «Слуги Народу», однак партійна приналежність не дає імунітету нікому, особливо, коли йдеться про хабарі, відкати та розкрадання бюджету», — написав Петров.

На затримання Попелича вже відреагували в Офісі президента. Там теж зазначили, що не будуть толерувати корупцію, навіть попри належність до правлячої партії.

«Звичку хабарників і авантюристів перефарбовуватися та підлаштовуватися під кожну нову владу потрібно жорстко викорінювати. Також залишились позаду часи, коли влада давала вказівки правоохоронцям шукати будь-які зачіпки для переслідування виключно опозиції», — заявили в ОП.

  • 15 вересня НАБУ опублікувало відеозаписи за участі нардепа (на той час фракції «Слуга народу») Олександра Юрченка та його «помічника», які вимагали хабар за законопроєкт, пов’язаний із побутовими відходами. Під час операції детектив «під прикриттям» у ролі представника промислової компанії познайомився з народним депутатом, який в завуальованій формі попросив надати йому через посередника хабар у $13 тисяч за внесення пропозицій до законопроєкту та надалі ще $200 тисяч для підкупу народних депутатів — членів профільного комітету.
  • 15 вересня ВАКС обрав запобіжний захід «помічникові» Юрченка — Івана Фіщенка взяли під варту на два місяці з альтернативою застави в один мільйон гривень. Сам Фіщенко свою вину не визнає і запевняє, що не був помічником Юрченка.
  • В Офісі президента заявили, що Юрченко вийшов із фракції «Слуга народу».
  • 21 вересня суд арештував Юрченка на 2 місяці з правом внести заставу у понад 3 мільйони гривень. 25 вересня заставу внесли.