З COVID-фонду використали 39 млрд грн. На охорону здоровʼя витратили 6,6 млрд

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Станом на 6 листопада з Фонду боротьби з COVID-19 використали 39 млрд грн (59%). На охорону здоровʼя з них пішло 6,6 млрд грн з 16,3 млрд грн передбачених.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

З передбачених 100 млн грн на закупівлю апаратів штучної вентиляції легенів (ШВЛ) витратили 42 млн грн. Ще місяць тому керівник Рахункової палати говорив, що за рахунок «коронавірусного» фонду хотіли купити 100 апаратів ШВЛ, але так і не придбали.

З 3 млрд грн на забезпечення лабораторій МОЗ та закупівлю засобів захисту для працівників закладів охорони здоровʼя використали 709,7 млн грн.

На субвенцію місцевим бюджетам для забезпечення лікарень киснем пішло 571 млн грн. На підвищення надбавок і доплат медпрацівникам витратили 3,2 млрд грн з 6 млрд грн.

У Мінфіні зазначили, що крім коштів Фонду використовуються і інші гроші для боротьби з пандемією. Зокрема Національна служба здоровʼя за програмою медичних гарантій заплатила понад 8 млрд грн медустановам за послуги, повʼязані з лікуванням коронавірусу. Місцеві бюджети витратили на товари і послуги для боротьби з COVID-19 3,8 млрд грн.