Українські аудіогіди зʼявляться у Версалі, Колізеї та Яд Вашем. До цього їх запустили у семи інших музеях

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Українські аудіогіди зʼявляться у Версалі, Колізеї та Яд Вашем. До цього їх запустили у семи інших музеях

Перша леді Олена Зеленська анонсувала створення аудіогідів українською мовою у трьох провідних музеях — Колізеї (Італія), Версалі (Франція) та Яд Вашем (Ізраїль). Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

У відомстві зазначили, що аудіозаписи для Колізею вже готові, їх передали для інтеграції в систему аудіогідів музею, а з Версалем та Яд Вашем тільки днями підписали відповідні меморандуми.

Загалом за останні пів року україномовні аудіогіди запустили у семи інших музеях світу — в австрійській художній галереї «Альбертіна» та Музеї історії мистецтв, у турецькому палаці Долмабахче, музеї просто неба «Ефес» та Національному парку Гьореме (Каппадокія), в азербайджанському Національному музеї килима та латвійському Національному художньому музеї.

Ще три аудіогіди — для музеїв Чорногорії, Італії та Литви — перебувають на етапі перекладу та звукозапису. Крім того, у жовтні під час візиту президента та першої леді до Великої Британії підписали меморандум про впровадження такого ж аудіогіда у лондонському Тауері.