До Конгресу США вперше обрали відкритого темношкірого гея

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
До Конгресу США вперше обрали відкритого темношкірого гея

New York City Department of Transportation / Flickr

До Конгресу США вперше обрали відкритого темношкірого гея — юриста, активіста, члена Демократичної партії Річі Торреса. Про це повідомляє CBS News.

Його обрали до Палати представників від Південного Бронксу.

«У нас Конгрес буде настільки ж різноманітним і динамічним, як і сама Америка. Шістдесят відсотків демократів у Палаті представників становлять жінки, люди з іншим кольором шкіри та ЛГБТ+. Я пишаюся тим, що зроблю свій внесок у різноманітність найбільшого законодавчого органу світу — Конгресу Сполучених Штатів», — сказав Торрес після перемоги.

Під час інтервʼю на CBSN він сказав, що почувався «одночасно виснаженим і схвильованим», але відчував «подяку і задоволення».

Коли його запитали, що він буде робити для нью-йоркського району Бронкс тепер, Торрес сказав, що його «найбільша пристрасть — доступне житло».

«Для мене доступне житло — це не просто цегла і будівельний розчин, це фундамент, на якому ви будуєте краще життя для себе і своєї сімʼї. Більшість жителів Південного Бронксу витрачає левову частку свого доходу на оренду. Особливо важко це під час COVID-19, родини можуть виселити», — зазначив конгресмен.

Торрес закінчив Стенфордський університет і юридичний факультет Гарвардського університету, при адміністрації Барака Обами працював в Міністерстві юстиції.