Вибори президента США: Байден випереджає Трампа

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Вибори президента США: Байден випереджає Трампа

Стали відомі попередні результати підрахунку голосів на виборах президента США, які пройшли 2 листопада. Про це повідомляє BBC.

За півтори години до закриття останніх дільниць (06:30 за Києвом) лідирує Джо Байден.

Джо Байден поки лідирує у 21 штаті: Вермонті, Нью-Гемпширі, Массачусетсі, Род-Айленді, Коннектикуті, Делавері, Нью-Джерсі, Нью-Йорку, Меріленді, Вірджинії, Іллінойсі, Айові, Монтані, Нью-Мексико, Аризоні, Колорадо, Вашингтоні, Каліфорнії, Орегоні, Міннесота та у столичному окрузі Колумбія.

Дональд Трамп поки лідирує у 24 штатах: Північній Кароліні, Південній Кароліні, Джорджії, Флориді, Пенсильванії, Огайо, Мічигані, Індіані, Західній Вірджинії, Кентуккі, Теннессі, Алабамі, Міссісіпі, Луїзіані, Арканзасі, Міссурі, Оклахомі, Канзасі, Небрасці, Вайомінгу, Юті, Південній Дакоті, Північній Дакоті, Айдахо.

ЗМІ дають поки різні прогнози щодо голосіввиборщиків, які можуть отримати Трамп і Байден, але перевага — у Байдена. Fox News з урахуванням всіх своїх прогнозів і тих результатів, які вже є, вважає, що у Байдена 208 голосів вибірників, а у Трампа — 148. CNN прогнозує, що у Байдена 192 голоси, а Трампа — 108.

Перші результати виборів можуть відрізнятися від остаточних. Багато американців вирішили проголосувати поштою. Ці бюлетені, прогнозують, оброблятимуть із запізненням, хоча влада у багатьох штатах запевняла, що намагатиметься уникнути затримок. Поштою більше голосували прихильники демократів.