Кравчук назвав кроки у дорожній карті, яка має встановити мир на Донбасі. У варіанті Росії немає припинення війни

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Кравчук назвав кроки у дорожній карті, яка має встановити мир на Донбасі. У варіанті Росії немає припинення війни

Марків Михайло / УНІАН

Глава делегації України в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук назвав план дій, який гарантують виконання Мінських домовленостей та мають встановити мир на Донбасі.

Про це він заявив в інтервʼю Інтерфаксу.

«Перше, що ми зробимо, ми скажемо: припиняємо війну, передача контролю над кордоном, всі виходять, незаконні збройні формування, найманці, інші залишають територію України, і ми війну припиняємо. Далі, другий крок: ми проводимо вибори на цих територіях, і на виборах за українським законодавством вибирають легітимну владу. Це дві умови, без яких нічого далі не можна зробити», — пояснив він.

Після цього, зазначив Кравчук, будуть відновлювати економіку та «нормальне життя» на цих територіях.

«Наш документ буде побудований у такий спосіб. Ми не хочемо ухвалювати документ, який не можна буде виконати», — наголосив він.

Кравчук зазначив, що у дорожній карті, яку запропонувала Росія та бойовики, є прямі доручення Раді та президенту. Глава ТКГ наголосив, що у їхній карті немає найголовнішого — припинення війни.

Пропозицію про дорожню карту внесуть після того, як завершиться «історія» навколо постанови Верховної Ради про місцеві вибори — вона блокувала роботу ТКГ. Раніше Кравчук у коментарі «Суспільному» заявляв, що Росія блокуватиме роботу контактної групи, якщо український парламент не змінить постанову про місцеві вибори. Бойовикам та Росії не подобається, що у чинному документі вибори на окупованих територіях можуть відбутися лише за умови деокупації, виведення усіх незаконних збройних формувань з території України та відновлення контролю над кордонами.