«Тиск з боку Офісу президента». Суддя КСУ Сліденко, який писав текст рішення щодо антикорупційної реформи, подав у відставку

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
«Тиск з боку Офісу президента». Суддя КСУ Сліденко, який писав текст рішення щодо антикорупційної реформи, подав у відставку

Гонтар Володимир / УНІАН

Суддя Конституційного суду Ігор Сліденко повідомив, що ще на початку жовтня написав заяву про звільнення через тиску з боку Офісу президента.

Про це він повідомив на брифінгу 30 жовтня.

«Після того як на мене був здійснений прямий тиск з боку представників Офісу президента перед усними слуханнями увечері 7 жовтня, коли мені подзвонили і сказали, що я поводжуся неправильно і в зв’язку з цим у мене будуть проблеми, 8 жовтня вранці я написав заяву про відставку», — зазначив суддя.

За його словами, наразі ця заява перебуває в суді, і саме він має її розглянути. Зроблять це тоді, коли питання про звільнення потрапить до порядку денного. Сам Сліденко зазначив, що переконуватиме колег підтримати його заяву.

Водночас суддя відмовився називати прізвища людей, які чинили на нього тиск. Він підкреслив, що зробить це, якщо буде слідство у цій справі.

Також Сліденко повідомив і про свій конфлікт із Національним агентством з питань запобігання корупції. Він розповів, що у період новорічних свят був у відпустці за кордоном, потім були вихідні, і на роботу він вийшов приблизно 8—9 січня. Тоді ж він зміг заповнити спеціальний листок із відомостями про зарплату, що мав зробити раніше. Сліденко пояснив, що відправив усі дані до НАЗК, але там відмовилися їх приймати і не пояснили причини.

Саме Ігор Сліденко був доповідачем і автором рішення Конституційного суду про неконституційність статті ККУ про недостовірне декларування та низки повноважень НАЗК.