У Хмельницькому невідомі намагалися організувати фейкову міську раду. Їх викрила СБУ

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Служба безпеки викрила організовану групу у Хмельницькому, яка намагалася створити фейкову міську раду.

Про це пише пресслужба СБУ.

«Учасники групи, до складу якої входили понад 10 осіб, провели зібрання, де створили так званий «орган місцевого самоврядування Республіки Україна «Хмельницька міська рада». Вони обрали «голову» і «депутатів» псевдоутворення та проголосили ліквідацію чинного органу місцевого самоврядування — Хмельницької міської ради», — йдеться в повідомленні.

Також зловмисники встигли підписати установчі документи так званої міськради. Слідство встановило, що організатор групи поширював на своїх сторінках у соцмережах заклики приєднуватися до самопроголошеної міськради.

«У межах розпочатого слідчими СБУ кримінального провадження за ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) Кримінального кодексу України триває досудове розслідування для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до протиправної діяльності», — зазначили в СБУ.

  • 9 жовтня Служба безпеки України виявила в місті Прилуки на Чернігівщині угруповання, яке планувало захопити владу і створити «альтернативні органи місцевого самоврядування».