Новіков каже, що судді Конституційного суду зареєстрували подання по антикорупційній реформі на наступний день після виклику до НАЗК

Автори:
Вікторія Мартинюк, Оксана Коваленко
Дата:
Новіков каже, що судді Конституційного суду зареєстрували подання по антикорупційній реформі на наступний день після виклику до НАЗК

Гонтар Володимир / УНІАН

Конституційний суд зареєстрував подання щодо антикорупційної реформи на наступний день після виклику їх двох суддів – Володимира Мойсика та Ігоря Сліденка — до Національного агентства із запобігання корупції (НАЗК) для вручення адміністративних протоколів.

Про це в інтерв’ю «Бабелю» розповів глава НАЗК Олександр Новіков.

«4 серпня Мойсика і Сліденка викликали до НАЗК щоб вручити протоколи. А 5 серпня вони зареєстрували конституційне подання про скасування статей, за якими їх викликали. І Сліденко став доповідачем у справі про скасування статті, за якою його викликали», — зазначив Новіков.

При цьому, він припускає, що бенефіціаром цього процесу є і суддя Сергій Головатий, стосовно якого у серпні відомство розпочало перевірку. За словами Новікова, Головатий отримує зарплату понад 250 тисяч гривень на місяць, а загалом отримав більш як 4 мільйони гривень. Хоча задекларував тільки 800 тисяч.

В той же час, Головатий заявляв, що не підтримав рішення КСУ. Новіков вважає, що таким чином той намагається приховати свої дії.

НАЗК знайшло ознаки кримінального порушення і у судді Мойсика. «Він підробив рішення про надання земельної ділянки, щоб обґрунтувати недостовірність у декларації. Нам міська рада дала одне рішення, а він — зовсім інші, підробні рішення. До речі, за цією статтею є можливість притягнути його до відповідальності і зараз, вона конституційна», — наголосив Новіков.