Уряд погодив кандидатуру гендиректора «Борисполя» Рябікіна на очільника митниці

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Уряд погодив кандидатуру гендиректора «Борисполя» Рябікіна на очільника митниці

Facebook / Павло Рябікін

Кабінет міністрів погодив пропозицію Міністерства фінансів про визнання переможцем конкурсу на вакантну посаду глави Державної митної служби гендиректора аеропорту «Бориспіль» Павла Рябікіна.

Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні 28 жовтня, повідомляє Урядовий портал.

У Кабміні уточнили, що ухвалили протокольне рішення, яким затвердили результати конкурсу.

Згідно з процедурою, після ухвалення цього рішення Рябікін ще має пройти спеціальну перевірку і лише за її результатами уряд ухвалить рішення про його призначення. З ним підпишуть контракт про держслужбу на період карантину.

Що про нього відомо?

Павлу Рябікіну 55 років, він уродженець Києва. Навчався у КНУ імені Тараса Шевченка на факультеті міжнародних відносин і міжнародного права.

З 23 березня 2017 року працює гендиректором аеропорту «Бориспіль».

Тричі був обраний народним депутатом (у 2000—2002 і у 2002—2005 роках як безпартійний, у 2012—2014 роках від УДАРу).

У 2005—2006 роках був заступником міністра транспорту і зв’язку. З 2009 до 2010 року був надзвичайним і повноважним послом України в Данії. У 2014—2015 роках працював заступником голови Київської міської державної адміністрації.

Брав участь у місцевих виборах цього року — балотувався до Київради від партії УДАР. З 2015 року є радником мера Києва Віталія Кличка.

  • Нагадаємо, 22 жовтня уряд ухвалив рішення звільнити з посади тимчасового очільника митної служби Андрія Павловського. На його місце виконуючим обовʼязки призначили Євгенія Єнтіса. Останній входив до команди колишнього глави митниці Максима Нефьодова.
  • 21 жовтня Державна митна служба звільнила в. о. начальника Одеської митниці Дениса Пудрика. Причина звільнення — негативні результати роботи митниці упродовж двох місяців. До того ж на митниці зафіксували численні випадки заниження вартості імпортованих товарів.