«ОПОРА»: Після смерті мера Борисполя у місті мають відбутися перевибори

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Після смерті мера Борисполя Анатолія Федорчука, який переобрався на цю посаду на місцевих виборах, у місті мають відбутися перевибори.

Про це повідомила у коментарі «РБК-Україна» керівниця громадянської мережі «ОПОРА» Ольга Айвазовська.

«У разі смерті кандидата до встановлення результатів він вважається таким, що вибув. Там, наскільки я розумію, місто понад 75 тисяч. У цьому випадку в Борисполі повинні бути оголошені повторні вибори. Вони не відбулися за п. 7 частини 1 статті 280 Виборчого кодексу», — пояснила вона.

Водночас у Бориспільській міській раді наразі не розуміють, як діяти далі, і поки не планують призначати тимчасового мера.

«Тепер депутати зберуться і не зможуть обрати секретаря, оскільки на секретаря по закону кандидатуру подає міський голова. А якщо його кандидатура не пройшла, тоді можуть депутати. Така патова ситуація наразі. Депутатів обрали, а міського голови немає, від нього багато чого залежить, подати заступників, наприклад. Усі зараз в шоці», — зазначив секретар міськради Ярослав Годунок.

  • 28 жовтня помер від коронавірусу мер міста Бориспіль Київської області — 60-річний Анатолій Федорчук. На останніх місцевих виборах Федорчук балотувався від партії «Наш край». Він був мером Борисполя з 2006 року.