«Я не знайшов чогось такого». Єрмак прокоментував критику на адресу свого заступника Татарова

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Голова Офісу президента Андрій Єрмак продовжує підтримувати призначення в ОП Олега Татарова, а виступу того на підтримку бійців «Беркута» в 2014 році він «не бачив».

Про це він розповів у великому інтервʼю «Бабелю».

Єрмак розповів, що підбирав (і підбирає) людей за двома принципами: професіоналізм і порядність. При цьому для нього важливо, щоб людина була максимально задіяна у роботі. Говорячи про свого заступника Олега Татарова, до професіоналізму і порядності якого є багато питань, Єрмак заявив, що у нього немає сумнівів щодо Татарова.

Татаров прийшов в ОП, коли Єрмак вже обіймав посаду голови — в серпні 2020 року. Єрмак сказав, що знав про прийняття рішення по Татарову, але ухилився від питання, хто його рекомендував. Він лише відповів, що Татаров в ОП «курирує правоохоронні органи».

«Ми перевіряємо кожного кандидата. Я не знайшов чогось такого, що змусило б мене засумніватися в цьому рішенні», — додав Єрмак.

Відповідаючи на питання про брифінг Татарова в 2014 році за часів Майдану, коли він захищав бійців «Беркута», Єрмак сказав, що не знав про це, а саме відео з брифінгу міліції він не бачив.

«Чесно кажучи, я цього не бачив, такої інформації у мене не було. Ось я народився в період Радянського Союзу, ще на першому курсі вивчав політекономію і речі, які сьогодні згідно із законом [про заборону Комуністичної партії] є протизаконними. Це ж не означає, що я поділяю ці погляди. Якщо людина порядна і професійна, мене цікавить передусім його ефективність», — відповів голова ОП.

  • 5 серпня президент Володимир Зеленський призначив на посаду заступника голови ОП Олега Татарова, який за Януковича працював у МВС і виправдовував дії міліції на Майдані. Під час Майдану Татаров працював на посаді начальника Головного слідчого управління МВС і переконував ЗМІ та дипломатів у тому, що мітингувальники стріляють самі в себе. Татаров також був адвокатом нардепа від «Опозиційного блоку» Вадима Новинського, захищав колишнього заступника голови Адміністрації президента Віктора Януковича Андрія Портнова.
  • У 2017 році підприємство «Київенерго» судилося з Татаровим через борг за комунальні послуги, але в тому ж році він за майже мільйон гривень придбав Mercedes-Benz GLS 350. Колишній голова слідчого управління Генпрокуратури у справах Майдану говорив, що Татарова повинні були притягнути до дисциплінарної відповідальності.