Музикант Сергій Міхалок разом із усіма своїми гуртами долучився до всебілоруського страйку та Народного ультиматуму

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Білоруський музикант, лідер гуртів «Ляпіс 98» і Brutto Nostra Сергій Міхалок разом із колективами долучився до всебілоруського страйку та Народного ультиматуму, висунутого опозицією.

Про це він повідомив на своїй сторінці в Instagram.

«Усі наші колективи — Brutto, «Ляпіс-98», Drezden, КУЛЬТУРА і The Superbullz — не виступатимуть в Білорусі до повної зміни злочинного режиму! Ми не визнаємо легітимність Олександра Лукашенка і закликаємо все світове співтовариство відмовитися від будь-яких контактів зі злочинною хунтою», — написав Міхалок.

Також музикант запевнив, що разом із колегами різко засуджує дії «карателів».

«Вимагаємо покарання за кожним епізодом геноциду проти власного народу. Ми наполягаємо на звільненні всіх політвʼязнів і проведенні нових вільних виборів у Білорусі! Наша возьме! Ганi быкоу — вярнецца воля! Не быць скотам! Верым, можам, пераможам! Жыве Беларусь!» — додав він.

Міхалок уперше публічно висловився про масові протести на своїй батьківщині 13 серпня — на концерті в Одесі. Тоді він висловив переконання, що білоруси переможуть, але детальніше говорити про це відмовився.

  • Опівночі 26 жовтня сплив термін Народного ультиматуму, висунутого самопроголошеному президенту Олександру Лукашенку, який мав заявити про відставку, припинити насильство і звільнити політвʼязнів.
  • У Білорусі з 9 серпня тривають протести проти переобрання президентом Олександра Лукашенка. Правоохоронці вбили кількох протестувальників, побили сотні і затримали тисячі людей. Білоруси вимагають перевиборів, звільнення всіх політичних вʼязнів, покарання для силовиків і, найголовніше, відставки Лукашенка, який 23 вересня влаштував собі «інавгурацію», про яку нікому не повідомили.
  • Під час протестів від міліцейського насильства постраждали понад 1 300 осіб. Кожен третій отримав серйозні травми, при цьому більшість побили вже після затримання, є інформація про три випадки зґвалтування.