На дитину Трампа теж є компромат. Американські антикорупціонери стверджують, що дочка президента збагачувалася завдяки своєму статусу

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
На дитину Трампа теж є компромат. Американські антикорупціонери стверджують, що дочка президента збагачувалася завдяки своєму статусу

Jessica James / Flickr

Останні дні перед виборами рясніють компроматом кандидатів у президенти США один на одного. Минулого тижня були опубліковані дві серії досі непідтвердженого компромату на сина Джо Байдена. А тепер дочку Дональда Трампа Іванку викрили на тому, що вона збагатилася через своє положення в Білому домі.

Про це повідомляє The Daily Beast.

Безпартійна антикорупційна організація Citizens for Responsibility and Ethics (CREW) виявила, що у 2017 році Іванка зареєструвала в Китаї свої торгові марки, коли її батько вів переговори з Пекіном. У квітні, коли Трамп обідав з Сі Цзіньпіном, уряд Китаю попередньо схвалив діяльність модного бренду Іванки на своєму ринку.

Ще один приклад корупції CREW наводить у реєстрації додаткових торгових марок Іванки у 2018 році, коли її батько погодився зняти санкції з телекомунікаційної компанії ZTE, що частково належить китайському уряду.

«Сім’я Трампів навіть не намагається приховати конфлікт інтересів!» — зазначає видання.

У 2019 році CREW звернулася до Мін’юсту США з проханням розібратися, чи порушила Іванка федеральний закон про конфлікт інтересів.

Дочка президента та її чоловік Джаред Кушнер брали участь в розробці нового податкового закону, що надає додаткові пільги власникам певних видів нерухомості. За висновками організації, Іванка працювала над податковою програмою, знаючи, що бізнес її чоловіка отримає з цього багатомільйонні зиски.

Також зазначається, що дозвіл торговим маркам Іванки в Японії був наданий через кілька днів після візиту віцепрезидента США Майкла Пенса до Токіо у 2018 році. Іванка подала запит на реєстрацію незабаром після перемоги свого батька у 2016 році.

Місяць тому CREW виявила, що дочка президента, яка стверджувала, що закрила свій бізнес у 2018 році, щоб уникнути конфлікту інтересів, у 2019 році все одно отримала мільйон доларів доходу.

Крім цього, Іванка 8 разів протягом двох днів порушила закон, який забороняє посадовцям використовувати своє становище для участі в діяльності партій — вона просувала передвиборчу кампанію свого батька у Twitter.

«Роки неетичної та потенційно незаконної поведінки Іванки Трамп добре задокументовані. Ці звинувачення вимагають повного розслідування, щоб визначити можливу роль Іванки та її батька в цих полюбовних угодах», — пише The Daily Beast.

  • 15 жовтня у New York Post опублікували нібито листування сина Джо Байдена Хантера із працівником української газовидобувної компанії Burisma, з якого можна зробити висновки про корупційні зв’язки управління компанії з урядом США часів адміністрації Барака Обами.
  • Пізніше того ж дня в NYP опублікували другу порцію «компромату» на Хантера Байдена, в якій ідеться про його зв’язки з китайськими чиновниками, а також присутні його фотографії в стані наркотичного сп’яніння. За інформацією видання, матеріали знайшли на забутому ноутбуці, який нібито належав Байдену-молодшому.
  • 16 жовтня український депутат Андрій Деркач написав у Facebook, що нібито є другий ноутбук, який містить більше компромату на родину Байденів. Депутат анонсував публікацію «фактів, що підтверджують міжнародну корупцію», але після цього його акаунт був деактивований. Раніше Facebook видалила всі дописи в соцмережі, які просували матеріали з компроматом на сім’ю Байденів.