Герой мему про «псину» помер. Протоієрей РПЦ Смирнов помер після того, як перехворів на коронавірус

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Росії на 70-му році життя помер протоієрей Російської православної церкви (РПЦ), голова патріаршої комісії у справах сімʼї Дмитро Смирнов.

Про це повідомив прессекретар Синодального відділу РПЦ Василь Рулінський.

Як повідомляють російські ЗМІ, в травні Смирнов захворів на коронавірус, але зміг його подолати. Після виписки з лікарні він пішов на реабілітацію і призупинив свої служіння.

Агентство ТАСС з посиланням на вже нинішнього голову патріаршої комісії з питань сімʼї повідомляє, що Смирнов помер від «хронічного захворювання, на яке хворів давно». Його смерть нібито не повʼязана з коронавірусом.

Чим відомий Смирнов?

У Росії у протоієрея була слава ярого критика сучасних російських лібералів, поборника «скреп» і борця з абортами. Він нерідко робив скандальні заяви. Жінок, що погоджуються на громадянський шлюб, він називав «безкоштовними повіями». Позитивно висловився про домашнє навчання дівчаток замість школи, а також стверджував, що «послідовний атеїст повинен покінчити самогубством».

Священник також закликав освячувати ядерну зброю. Він всіляко підтримував загарбницьку політику Володимира Путіна. Молодому поколінню він більше запамʼятався мемом «чуєш псина».