Мер Дніпра Філатов: Якщо хтось покаже мій офшор, я йому його подарую

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Мер Дніпра Філатов: Якщо хтось покаже мій офшор, я йому його подарую

Олександр Течинський / «Бабель»

Мер Дніпра Борис Філатов готовий подарувати свій офшор, якщо хтось його покаже — так він відреагував на звинувачення у тому, що частка грошей від автопарковок міста осідає у приватних руках. Про це він розповів в інтервʼю «Бабелю».

«Якщо хтось покаже мій кіпрський офшор [повʼязаний із компанією-оператором парковок], готовий подарувати йому його [офшор] у прямому ефірі на «Бабелі», — розповів Філатов.

Йдеться про звинувачення в тому, що місцева влада заробляє на парковках, а також що в місті зʼявився паркувальний монополіст — «Парк Сервіс Груп». ЗМІ писали, що засновником паркувального оператора є офшорна компанія на Кіпрі, один із її кінцевих бенефіціарів — латвієць, «але справжній вигодонабувач перебуває у Дніпрі».

«Мені пригадують, що в одному інтервʼю я говорив про англійців, латвійців та естонців [які хотіли інвестувати в парковки в місті]. Так, усі вони зверталися, а потім зникали, бо оператор не просто отримує прибуток, але й вкладає в паркомати, шлагбауми, інфраструктуру», — пояснив він.

Також у матеріалі «Дзеркала тижня» йдеться, що саме при Філатові у місті зʼявився паркувальний монополіст, левова частка грошей осідає в приватних руках, а до бюджету надходять крихти.