Український фільм «Із зав’язаними очима» переміг на Варшавському кінофестивалі. Це історія спортсменки, яка втратила нареченого на війні

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Український повнометражний фільм «Із зав’язаними очима» (Blindfold) режисера Тараса Дроня переміг на Варшавському кінофестивалі. Про це повідомили на сторінці фільму у Facebook.

Стрічка здобула першість у конкурсі перших і других фільмів Competition 1–2 кінофестивалю, де і відбулася світова прем’єра стрічки. Фільм переміг серед 15 інших, представлених у цій категорії.

Режисер отримав приз журі та грошову премію в розмірі 10 тисяч злотих.

Події фільму розгортаються в сучасній Україні після закінчення війни. Головна героїня — молода спортсменка боїв без правил, яка втратила свого нареченого на війні. Однак вона не може існувати в рамках ролі, нав’язаної суспільством — вдова героя війни.

Головну роль у фільмі зіграла молода українська актриса Марина Кошкіна, відома за фільмами «Забуті» та «Захар Беркут». «В основі фільму лежить реальна історія, з якої була взята фабула», — розповідав про стрічку Дронь.

Варшавський кінофестиваль (Warsaw Film Festival) є найбільшим кінофестивалем Східної Європи. Цього року він відбувається у форматі офлайн з 9 до 18 жовтня.