У Google зʼявилась нова функція пошуку пісень. Їх потрібно наспівати або насвистіти

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Videvo

Компанія Google оголосила про запуск розширення, яке допомагає знайти пісню, якщо ви не знаєте її назви. Про це повідомляє пресслужба компанії.

«З сьогоднішнього дня ви можете наспівувати або насвистувати мелодію для Google, щоб позбутися «вушного хробака». На мобільному пристрої відкрийте останню версію програми Google або знайдіть віджет Google Search, натисніть на мікрофон і скажіть: «Що це за пісня?». Або натисніть кнопку «Шукати пісню». Потім почніть «гудіти» протягом 10—15 секунд», — пояснили у компанії.

Через асистента Google треба сказати: «Окей, Google, що це за пісня?», а потім наспівати мелодію. У Google запевнили, що для наспівування не потрібен абсолютний слух.

Наразі ця функція доступна англійською мовою для iOS і на понад 20 мов для Android. У компанії обіцяють розширити функцію пошук пісень на більшу кількість мов.

  • Компанія Google анонсувала низку нових функцій, які допоможуть спростити дистанційне навчання у сервісі конференц-звʼязку Google Meet. Відтепер у мозаїчному форматі Google Meet зможуть брати участь до 49 учасників — інтерфейс буде схожим до Zoom. У вересні компанія також інтегрує у Meet свою цифрову дошку Jamboard, а в жовтні Google додасть можливість розмивати або замінювати фон.