Актуальна тема і спекуляції. У Зеленського пояснили питання про медканабіс

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

В Офісі президента пояснили, чому до всеукраїнського опитування в день виборів було включено питання про медичну марихуану. У повідомленні ОП говориться, що з кожним роком це питання стає все більш актуальним у суспільстві, а окремі політики спекулюють на темі обігу наркотиків.

В ОП зазначають, що багато країн істотно переглянули держполітику щодо медичного канабісу і це допомогло багатьом людям з раком, хронічними і важкими хворобами. В Україні попри те, що були спроби зареєструвати відповідні законопроєкти у Верховній Раді, використання лікарського канабісу повністю заборонено, і певній категорії людей доводиться рятуватися за допомогою небезпечних за наслідками для організму препаратів.

За підрахунками, в Україні близько 2 млн громадян потребують препаратів з канабісу. Вони можуть допомогти при депресіях, при болях і стресовому розладі у військових після повернення з війни.

«Вважаємо несправедливим залишати вирішення цього питання тільки політикам. Без чітко висловленої думки народу відповідна дискусія може тривати ще багато років, не виходячи на рівень ухвалення рішень. Саме тому президент Володимир Зеленський запропонував таке четверте питання для загальнонаціонального опитування 25 жовтня 2020 року: «Чи підтримуєте ви легалізацію канабісу в медичних цілях — для зменшення болю у важких хворих?». Підкреслюємо: йдеться тільки про препарати медичного характеру», — сказано в повідомленні.