Опозиціонер Бабарико розповів про зустріч з Лукашенком у СІЗО: Діалогу не було, ні про що не домовилися

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Опозиціонер Бабарико розповів про зустріч з Лукашенком у СІЗО: Діалогу не було, ні про що не домовилися

Natalia Fedosenko / Contributor

Білоруський опозиціонер Віктор Бабарико розповів про зустріч у СІЗО із самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком. Він наголосив, що її не можна назвати діалогом, хоча він можливий, але за певних умов. Перша з яких — звільнення з увʼязнення всіх учасників зустрічі.

Про свої враження від розмови з Лукашенком Бабарико розповів адвокатам, повідомляє TUT.by.

Опозиціонер зазначив, що зустріч не можна вважати діалогом, насамперед тому що він передбачає рівність учасників з точки зору їхнього перебування на волі та має супроводжуватися рівним доступом його учасників до інформаційного поля. А за столом має бути значно ширше коло представників суспільства. Тому, резюмував Бабарико, ніяких домовленостей під час зустрічі не досягли.

Також Бабарико заявив, що учасники зустрічі не передавали нікому повноважень вести діалог або говорити від їхнього імені.

Захисники опозиціонера кажуть, що його позиція з політичних питань не змінилася, попри тривале увʼязнення.

  • 10 жовтня самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко відвідав у СІЗО свого суперника на виборах Віктора Бабарика. Лукашенко провів у СІЗО 4,5 години, спілкуючись із членами Координаційної ради Білорусі та Обʼєднаного штабу — Віктором і Едуардом Бабариками, Лілією Власовою, Юрієм Воскресенським. Марія Колесникова відмовилася зустрічатися з Лукашенком.
  • Увечері 11 жовтня двох білоруських політв’язнів, які брали участь у зустрічі в СІЗО з Олександром Лукашенком, випустили з в’язниці. Ідеться про члена ініціативної групи штабу Віктора Бабарика Юрія Воскресенського і директора компанії PandaDoc Дмитра Рабцевича. Їм змінили запобіжний захід і випустили із СІЗО.