Google випустила оновлення для смартфонів на Android, яке фіксує підозрілі звуки вдома

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Videvo

Компанія Google випустила нове оновлення для Android, яке буде надсилати користувачам повідомлення, коли їхні телефони чутимуть підозрілі звуки вдома. Про це йдеться у блозі компанії.

Це оновлення для програми Live Transcribe, яка автоматично записує звуки. Тепер програма може чути інші звуки, в тому числі димові та пожежні сигнали, сирени, дитячий плач, дверні дзвінки, гавкіт собак, проточну воду, стукіт у двері та багато іншого. Потім користувачі отримують повідомлення про те, що саме зафіксували.

Також є можливість прокрутити та послухати, які звуки програма записала за останні кілька годин.

«Це показує, коли і як довго тривав звук, щоб краще зрозуміти його важливість. Якщо ваш пес гарчав через сирену, яку до цього було чути протягом 10 хвилин, ви зможете побачити це», — зазначили у Google.

Google blog

Функція сповіщень про підозрілі звуки використовує машинне навчання, але всі дані обробляються виключно на пристрої й не передаються на сервери Google. За даними компанії, Live Transcribe може розпізнавати понад 30 ситуацій.

Додаток Live Transcribe автоматично встановлюється на смартфони Google Pixel, але також доступний через Play Market.

  • Компанія Google анонсувала низку нових функцій, які допоможуть спростити дистанційне навчання у сервісі конференц-звʼязку Google Meet. Відтепер у мозаїчному форматі Google Meet зможуть брати участь до 49 учасників — інтерфейс буде схожим до Zoom. У вересні компанія також інтегрує у Meet свою цифрову дошку Jamboard, а в жовтні Google додасть можливість розмивати або замінювати фон.