Пранкери «Вован» та «Лексус» заявили, що це вони видавали себе за Тихановську на переговорах з Данією. Але деталі обіцяють згодом

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Пранкери «Вован» та «Лексус» заявили, що це вони видавали себе за Тихановську на переговорах з Данією. Але деталі обіцяють згодом

Natalia Fedosenko / Contributor

Російські пранкери Володимир Кузнєцов (Вован) і Олексій Столяров (Лексус) заявили, що це вони видавали себе за лідерку білоруської опозиції Світлану Тихановську на онлайн-переговорах у Данії.

Про це вони сказали в коментарі «РИА Новости».

При цьому, пранкери не прояснили подробиць і пообіцяли розповісти більше 12 жовтня.

«Це були ми, але всі подробиці будуть в понеділок, поки не розкриваємо», — прокоментував Кузнєцов «Вован».

Про що йдеться?

Напередодні в уряді Данії заявили, під час розмови по відеозвʼязку з Комітетом з питань зовнішньої політики країни невідомий видав себе за Тихановську.

Сама розмова відбулася 6 жовтня і тривала близько 40 хвилин — говорили про політичну ситуацію у Білорусі. В данському уряді зауважили, що ще на початку зустрічі у «Тихановської» нібито виникли проблеми з камерою і відео було без її зображення. Члени комітету згодом здогадалися, що щось не так, і вирішили перервати розмову.

У самої Тихановської пізніше також підтвердили, що вона не брала участі у зустрічі.

  • Тихановська зустрічається з європейськими лідерами та закликає ввести санкції проти Лукашенка та оточення. Також вона гарантує самопроголошеному президенту Олександру Лукашенко безпеку, якщо той мирно передасть владу опозиції.