Філатова облили нашатирем на зустрічі з виборцями, у цьому він звинуватив Коломойського. Поліція відкрила два провадження

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Філатова облили нашатирем на зустрічі з виборцями, у цьому він звинуватив Коломойського. Поліція відкрила два провадження

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Кандидата в мери Дніпра, чинного очільника міста Бориса Філатова під час зустрічі з виборцями облили нашатирним спиртом. Він звинуватив в інциденті бізнесмена Ігоря Коломойського. Поліція відкрила два кримінальні провадження за статтею «хуліганство», повідомили у пресслужбі відомства.

Інцидент стався 8 жовтня в одному з дворів на вулиці Будівельників у Чечелівському районі Дніпра. За словами мера, захід намагалися зірвати четверо чоловіків. Після цього до поліції звернулися і Філатов, і самі нападники. Останні в заяві зазначили, що під час затримання невідомі завдали їм тілесні ушкодження.

Філатов звинуватив в інциденті Коломойського, бо вважає, що саме тому на його зустрічі з виборцями були присутні журналісти телеканалу «1+1». «На зустрічі у дворі в мене кинули нашатир. Усе це відбувалося під камери «1+1», які «випадково» уперше вирішили відвідати мою зустріч із виборцями. Коломойський, ти — мразь», — написав Філатов у Facebook.

Також він звернувся в дописі до президента Володимира Зеленського, заявивши, що у Дніпрі та області нібито хочуть зірвати виборчу кампанію. «Вдивіться в обличчя цих людей [нападників] — це опора вашого режиму [...]. Це особи ваших політичних партнерів: Ігоря Коломойського та Олександра Петровського. Людей, яким ви віддали на відкуп франшизу своєї політичної партії «Слуга народу». [...] Сьогодні ці особи діють заодно. Лише з однією метою — зірвати виборчу кампанію у Дніпрі та області, дискредитувати політичний процес, залякати ваших опонентів», — вважає мер.

Філатов згодом додав, що тепер на зустрічі з виборцями «ходитиме в будівельних окулярах». «Єдине, чого я боюся, щоб вони не випалили мені очі зеленкою, нашатирем, а тепер вже, наприклад, кислотою», — сказав він.