У Києві заповнено вже понад 70% ліжок для хворих на коронавірус. Кличко звернувся до уряду

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
У Києві заповнено вже понад 70% ліжок для хворих на коронавірус. Кличко звернувся до уряду

Мер Києва Віталій Кличко закликав уряд надати ліжковий фонд і медиків для лікування хворих на коронавірус у державних медустановах столиці.

Про це він заявив на пресконференції 9 жовтня.

«Я звертаюся до прем’єр-міністра і до міністра охорони здоров’я із закликом виконати задекларовані обіцянки. І надати ліжковий фонд і фахівців для лікування хворих на коронавірус у державних медустановах, розташованих у Києві. Ідеться про заклади Національної академії медичних наук, МОЗу та відомчі медзаклади. Ці заклади, наголошую, розташовані у столиці. І не можуть залишатися осторонь та не надавати киянам необхідну допомогу», — наголосив Кличко.

Також столичний мер зазначив, що в Києві збільшується кількість хворих, які потребують госпіталізації, і з такою динамікою захворюваності місць у комунальних медзакладах уже дуже скоро не вистачатиме.

«Місто зробило все можливе, аби медичну допомогу могли отримати всі хворі на коронавірус. Ми діємо на випередження. І поступово збільшували кількість ліжок для прийому хворих, які потребують госпіталізації. Сьогодні це понад 2,5 тисячі ліжок у 20 медзакладах столиці. Заповненість цих ліжок — вже понад 70%», — додав він.

За даними Кличка, станом на 9 жовтня у стаціонарах столичних медзакладів лікуються 1 675 хворих на коронавірус, з них 36 дітей. 338 пацієнтів перебувають у важкому стані, 527 отримують кисневу підтримку, 46 — на апаратах ШВЛ.