Любов замість ненависті. У Twitter під хештегом неонацистів ЛГБТ-користувачі публікують фото з коханими людьми

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

У Twitter ЛГБТ+ користувачі публікують фото з коханими людьми під хештегом #ProudBoys, аби витіснити дописи неонацистів та расистів під цим же тегом. Про це повідомляє Reuters.

Організацію Proud Boys («Горді хлопці») у США заснували у 2016 році. Це ультраправий, неофашистський і лише для чоловіків рух, який сприяє політичному насильству та займається ним. Поштовхом для того, аби перекрити їхні пости ЛГБТ-публікаціями, став спірний вислів президента США Дональда Трампа. Під час президентських дебатів він відмовився засудити дії організації та лише порадив їм «стояти осторонь». Прибічники руху сприйняли це як підтримку від президента. Але пізніше Трамп врешті засудив їхні дії.

У неділю, 4 жовтня, хештег #ProudBoys став популярним у Північній Америці — ЛГБТ+ користувачі масово публікували фото зі своїми коханими людьми та ставили тег.

Ведучий популярного шоу Netflix Queer Eye Боббі Берк опублікував фото разом зі своїм чоловіком та підписав: «Подивіться на цих милих #ProudBoys (ретвітніть та зробіть цей хештег про любов, а не про ненависть)».

Офіційний акаунт канадських збройних сил у США опублікував зображення військовослужбовця, який цілує свого партнера. До фото додали прапор Канади, веселковий прапор свободи і хештег #ProudBoys.

Як результат, на цей флешмоб зреагували представники Proud Boys й заявили, що спроби їх образити ніколи не спрацьовували.